Bli Volontär

Som aktiv medlem är du med i vår verksamhet som volontär och stöttar med det du vill, kan och önskar. Du arbetar ideellt, utan lön – men har förmåner som gratis utbildningar och andra aktiviteter som vi hoppas skall bidra till att uppdraget ger positiv feedback på ditt ideella engagemang. Din insats är oerhört värdefull och den ska vi vårda och värna om.

 

Uppgifter?

Uppgifter som volontär är att ha olika ansvarsområden i verksamheten, men du har inte direkt kontakt med utsatta kvinnor och barn, som volontär behöver du också lämna in ett belastningsregister från polisen – all hjälp är värdefull.

Som volontär behöver du också vara minst 18 år. Dina uppgifter anpassas efter dina önskemål och de behov som finns i verksamheten.

 Jourkvinna?

Som volontär kan du arbeta som jourkvinna. För att verka som jourkvinna ska du vara minst 18 år och definiera dig som kvinna. Personlig lämplighet är något vi tar i beaktning vid rekrytering av jourkvinnor. Du behöver uppvisa ett belastningsregister från polisen (kuvertet lämnas in oöppnat), dokument kan du hämta här: www.rikspolisstyrelsen.se

Du kommer genomföra en grundutbildning via vårt förbund Unizon för att godkännas som jourkvinna. Det är ett plus om du har erfarenhet från liknande socialt arbete, olika kulturer, språkkunskaper utöver svenska och engelska – men det är inget krav. Exempel på uppgifter är att vara stödperson till kvinnor och barn i vårt boende samt att ha jourtelefonen vid några tillfällen/månad. Dina uppgifter anpassas efter dina önskemål och de behov som finns i verksamheten. Du behöver kunna avsätta ca. 4-6 timmar ideellt/månad som jourkvinna.

Hur blir jag volontär?

  1.  Fyll i formuläret nedan där du fyller i dina personuppgifter, typ av medlemsskap samt varför du vill arbeta som volontär.  Vi återkommer så snart vi får möjlighet om vi har behov att ta in volontärer. Tänk på att jouren under vissa perioder har högt tryck och inte alltid kan svara direkt. Om behovet finns att ta in volontärer kallar vi in dig på intervju.

Val av medlemstyp

Datahantering/GDPR

14 + 12 =

© Kvinnojouren Kullan 2018
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se